ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΝΕΥΜΟΝΙΚΗΣ ΙΝΩΣΗΣ «ΠΝΕΥΜΟΝΕΣ ΖΩΗΣ»

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΝΕΥΜΟΝΙΚΗΣ ΙΝΩΣΗΣ
«ΠΝΕΥΜΟΝΕΣ ΖΩΗΣ»

Ποιοί είμαστε:
Ο Σύλλογος μας ιδρύθηκε τον Αύγουστο του 2016 από μια ομάδα ασθενών για να καλύψει την ανάγκη της έλλειψης αντιπροσώπευσης τους από συλλογικούς φορείς, Ενώσεις, Ομοσπονδίες εντός και εκτός Ελλάδας και σε κρατικούς, ασφαλιστικούς, νοσοκομειακούς, επαγγελματικούς φορείς υγείας, ώστε:
  • Να σταματήσει η απομόνωση των πασχόντων.
  • Να υπάρχει ένας φορέας που να μπορεί να παρέχει πληροφορίες για αυτή την πάθηση σε απλά Ελληνικά χωρίς δυσνόητους ιατρικούς όρους, όχι μόνο των ασθενών αλλά και όλης της κοινωνίας.
  • Να ενημερώσει μαζί με τους επιστημονικούς συλλόγους για τα χαρακτηριστικά και τα συμπτώματα της γιατί η έγκαιρη και έγκυρη διάγνωση σώζει ζωές, η άγνοια σκοτώνει.
  • Την άμεση διάγνωση της νόσου στα δύο πρώτα στάδια. Με την βοήθεια δύο μεγάλων φαρμακοβιομηχανιών που με την έρευνά τους σε αυτή την νόσο έχουν καταφέρει προς το παρόν την ανακάλυψη φαρμάκων, που καθυστερούν σε μεγάλο βαθμό την εξέλιξή της. Δυστυχώς για το τρίτο και τελευταίο στάδιο δεν έχει βρεθεί θεραπεία με αποτέλεσμα την κατάληξη του ασθενούς. Το μέσο προσδόκιμο ζωής από την διάγνωση δίχως την φαρμακευτική αγωγή ήτανε 3 έως 5 χρόνια.
  • Να γίνουν γνωστά τα προβλήματα από την καθημερινή ζωή των πασχόντων τόσο σε προσωπικό όσο και σε κοινωνικό, εργασιακό, οικογενειακό επίπεδο καθώς και ο τρόπος που επηρεάζουν αρνητικά την ποιότητα ζωής μας.
  • Να μάθουμε τα δικαιώματά μας βάση της Ευρωπαϊκής χάρτας για τα δικαιώματα των ασθενών την οποία έχουν υπογράψει όλες οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας.
  • Να ενημερωθούν οι ασθενείς σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας ώστε να γίνει ενδυνάμωση του Συλλόγου μας με την συμμετοχή και υποστήριξη περισσότερων ασθενών.
Όπως είναι κατανοητό για να επιτευχθούν οι στόχοι μας θα πρέπει να γίνει μια απογραφή των πασχόντων από την νόσο της Πνευμονικής  Ίνωσης , επιδημιολογικές μελέτες από το εξωτερικό αναφέρουν ότι περίπου οι 25 με 30 στους 100.000 του πληθυσμού είναι ασθενείς. Στην Ευρώπη υπολογίζονται περίπου στους 110.000 Αν αυτό ισχύει για την πατρίδα μας, τότε μιλάμε για τουλάχιστον 2.500 με 3.000 Έλληνες που πάσχουν.
Σε αυτό τον σκοπό πρωταρχικό ρόλο θα παίξουν οι ασθενείς από όλη την Ελλάδα που θα υποστηρίξουν το σύλλογο και τις δράσεις του, θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους ώστε να οργανωθούν ομάδες ασθενών σε όλα τα μήκη και πλάτη της χώρας μας.
Είμαστε πολλοί, αλλά για να μπορέσουμε να ακουστούμε και να βοηθηθούμε πρέπει να γνωριστούμε και να γίνει γνωστός ο αριθμός μας στους αρμόδιους φορείς!
Μπορείτε και εσείς να συμμετέχετε με την εγγραφή σας στον Σύλλογό μας,          ο οποίος περιλαμβάνει εκτός από τα τακτικά μέλη που αφορά τους ασθενείς       και τα συγγενικά ή φιλικά τους πρόσωπα για υποστηρικτικά μέλη.
Συνδρομές:
  • Τακτικά Μέλη: Ετήσια Συνδρομή 15 €
  • Υποστηρικτικά Μέλη: Ετήσια Συνδρομή 10 €
 Aριθμός λογαριασμού Τράπεζας Πειραιώς:                                                                 66 5514 2644 744                                                                                       ή απο άλλη τράπεζα με ΙΒΑΝ:                                                                                 GR31 0171 6550 0066 5514 2644 744
Παρακαλούμε να αναφέρετε το ονοματεπώνυμο σας , την διεύθυνση σας, το τηλέφωνό σας ή το e-mail σας για επικοινωνία και τί αφορά η κατάθεση (συνδρομή τακτικού μέλους ή συνδρομή υποστηρικτικού μέλους ή δωρεά).

Τα στοιχεία του συλλόγου είναι :

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΝΕΥΜΟΝΙΚΗΣ ΙΝΩΣΗΣ
Αγίου Νικολάου 9Α Παλλήνη – Αττικής

Τ.Κ. 153 51

Α.Φ.Μ.  997090165  ΔΟΥ ΠΑΛΛΗΝΗΣ – Μ.Κ.Χ.
(Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα)

E-mail: lungsoflife.gr@gmail.com
Facebook: Ελληνικός Σύλλογος Πνευμονικής Ίνωσης  “ΠΝΕΥΜΟΝΕΣ ΖΩΗΣ
Γραμματειακή Υποστήριξη: Έλενα Μιχαήλου,Τηλ: 6980 238 572, Δευτέρα εως Παρασκευή, ώρες 9:00 π.μ. έως 17:00 μ.μ.
Πρόεδρος:   Παναγιωτόπουλος Σπυρίδων,
Τηλ. : 210 55 61 308 / 694 62 22 444

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.